Studiuesja shqiptare Elena Kocaqi: “Emri Kosovë, është emër sllav”


Studiuesja shqiptare, Elena Kocaqi, duke i’u referuar disa citateve në librat që ka ajo hulumtuar, ka ardhur në përfundim se emri “Kosovë”, është i sllavizuar.

“Emri Kosovë, është emër sllav, që ju vendos krahinës shqiptare Dardane, nga Osmanët, me insistimin rus të pansllavizimit, në fillim të shek.XIX, dhe nuk ka asnjë lidhje me shqiptarët”.

Ky emër është sllav, dhe në botën sllave ka mbi 20 emra vendesh Kosovë, të cilat listohen më poshtë”.

Belarus:”Kosovo”
Bosnia and Herzegovina: “Kosova”
Bulgaria: “Kosov”, “Kosovo” = 3 vendeCroatia: “Kosovo”
Czech Republic: “Kosov” . “Kosova Hora”
Estonia: “Kosova”
Macedonia: “Dolno Kosovrasti” “Kosovo”
Poland: “Kosóë Lacki”
Russia: ka kater vende “Kosov”, “Kosovka” , “Kosovo”
Slovakia:”KoKošovce”
Slovenia: “Kosovo” (Ljubljana (Kosovo Polje))
Ukraine: “Kosov” “Kosovka” “Kosovscyna”