Osamani: Do të gëzohen disa nëse nuk zgjidhet çështja e kontestit të emrit


Ndjenja ime është se ka më shumë interpretime dhe pikëpamje të ndryshme për diçka që është shumë e ngjashme, mendoj se ka vend për të ndihmuar, tha në emisionin “360 gradë” zv. kryeministrit për Çështjet Ekonomike, Bujar Osmani, lidhur me një ndërhyrje nga Perëndimi për të lehtësuar negociatat.

“Nuk janë të gjithë dashamirës të procesit dhe gjithashtu ata do të jenë vërtet të lumtur nëse kjo çështje nuk zgjidhet, por të gjithë dashamirësit mund të ndihmojnë, pa marr parasysh është Komisioni Evropian, apo zyra e Mogherinit ose vendet anëtare, Një nga qëllimet e Brukselit ishte nevoja e lehtësimit në këto ditë të rëndësishme të procesit”, tha Osmani.

Nëse çështja është zgjidhur, shtoi ai, energji që do të jetë e lirë nga kjo marrëveshje, nuk do të lihet nga asnjë vend i BE-së indiferent ndaj Maqedonisë. Ai tha se Maqedonia nuk ka një plan B. Plani i saj B është një vazhdim i Planit A, sepse nuk kemi asnjë alternativë tjetër përveç BE-së dhe NATO-s.

Osmani gjithashtu komentoi edhe qëndrimin e MPJ për atë se më e rëndësishme është cilësia e marrëveshjes se sa shpejtësia e miratimit të saj. Ai u pajtua me këtë, mirëpo tha se edhe shpejtësia është e rëndësishme, nëse duam t’i kapim afatet kohore për anëtarësim në NATO dhe BE. /Telegrafi

Baby Boo