Maqedoni, nesër do të kuptohet se a do të dënohen deputetët e përfshirë në 27-prillin e 2017-s


Nesër, Gjykata Penale në Maqedoni do të njoftojë se, për herë të parë në demokracinë parlamentare, a do të dënohen ose jo pesë deputetët dhe ish ministri i Punëve të Brendshme, Mitko Çavkov, për veprën penale “kërcënim terrorist të sigurisë dhe kushtetutës së shtetit”, në lidhje me sulmin e 27-prillit në Kuvendin e Maqedonisë, njofton Portalb.mk.

Baby Boo

“Ka pasur seancë, në të cilën janë shqyrtuar aktakuzat, por deri sa nuk dërgohet te palët, nuk do të publikohet vendimi”, ka deklaruar për “TV 24“, kryetari i Këshillit Gjyqësor, Ivan Xholev.

Edhe pse avokatët mbrojtës kanë kërkuar që të konsultohen para se të sillen vendimet, sërish, seanca e sotme e Këshillit Gjyqësor është mbajtur me dyer të mbyllura.

Në rastin më të madh gjyqësor, për 27-prillin e 2017-s në Kuvendin e Maqedonisë, janë të akuzuar 35 individë: deputetë, drejtorë, sigurimi i Kuvendit dhe protestues. Të akuzuar janë edhe artistët, Boris Damovski, Igor Durllovsk, si dhe Bogdan Ilievski – Betmen.