Italia drejt fundit të pan*demisë, vir*usi shpë*rthen frikshëm në Rumani


Italia ka regjistruar 275 raste të reja të kor*onavi*rusit në 24 orët e fundit, ndërkohë pesë pac*ientë kanë humbur jetën. Ministria e Shëndetësisë deklaroi se për të dytën ditë radhazi se nuk ka vd*ekje në Lombardi, ndërsa raste të reja pozitive janë 79, kryesisht asimptomatike. Të shëruarit vazhdojnë të rriten dhe provincat e Kremones, Pavia dhe Sondrio nuk regjistrojnë ndonjë ngjitje të re.

Në total që prej fillimit të pa*ndemisë në Itali janë regjistruar 12.442 raste, 35.102 vd*ekje dhe 198.320 të shëruar, 128 pac*ientë janë rik8uperuar vetëm 24 orët e fundit. Ndërkohë Rumania konfirmohet si një nga shp*ërthimet kryesore në Evropë përsa i përket kor*onavir*usit. Në vendin e Ballkanit në 28 orët e fundit janë regjistruar 1.284 raste të tjera të Covid19 një k*ulm i ri që nga fillimi i pan*demisë.