Zekiri: MPB-ja duheshte t’i dënonte qytetarët e Çairit, Sarajit, Butelit


Nënkryetari i LSDM-së, Muhamed Zekiri akuzoi Ministrin e Brendshëm Nake Culev për mosrespektim e masave të mbrojtjes nga pandemia. Sipas Zekirit, Çhulev me vetëdije ka lejuar që shkelësit të mos ndëshkohen. Zekiri e bëri këtë akuzë kundër Çulev pasi Sekretari i Përgjithshëm i VMRO DPMNE, Igor Janushev, akuzoi qeverinë për rritjen e numrit të të infektuarve.

Sot kemi 38 të infektuar, dhe LSDM heqi masat dhe hapi kafeteritë, dhe tezat e Filipçes se e mposhtëm koronën doli të mos jenë të sakta, numri i pacientëve po rritet, tha Janushev. Ai beson se nëse LSDM dëshiron zgjedhjet, pavarësisht çfarë, le ta thotë atë publikisht.

“Ne jemi të parët në rajon për sa i përket rasteve të vdekjeve. Ne kemi testet më të pakta në të gjithë rajonin, vetëm Shqipëria dhe Bullgaria kanë kaq pak,” tha Janushev.

Zekiri u përgjigj se askush nuk kishte deklaruar përfundim e luftës kundër virusit dhe se ata i ndjekin atë se çka thonë epidemiologët dhe ekspertët. Ai theksoi se shumica e të infektuarve ishin për shkak të pandëshkueshmërisë së Ministrit të Brendshëm, Nake Çulev dhe theksoi shembuj të shkeljeve të orës policore dhe tubimeve masive.

Naqe Çulev padyshim që luante me vetëdije në këtë kartë për të lejuar që të mos ketë ndëshkime, mosrespektimin e masave dhe njerëzit të infektohen dhe të ketë numra për t’i shpëtuar zgjedhjeve. Pse ikin nga zgjedhjet? Unë nuk ju marrë vesh dhe nuk ju kuptoj. Instuticion tjetër që mund të ndëshkojë për momentin nuk ka. Për mosrespektimin e masave përveç Ministrisë së Brendshme kush mund të vendosë gjobë? Në vend, është Ministria e Brendshme. Rastet e fundit të personave të infektuar, në pjesën më të madhe, nuk janë të gjitha rezultatet kur Ministri ndaloi ndëshkimin e njerëzve dhe lejoi në këto lagje ku tani ka më shumë raste, Çair, Butel, Saraj, Singeliç të organizohen dhe të mos ndërmarrin asnjë veprim nga Ministria e Brendshme në iftare masive dhe kjo është arsyeja pse ndodhi gjatë orës së policisë. Policia nuk shkoi asnjëherë të thoshte: “Njerëz, çfarë po bëni?” Nga litija në Strugë, kush është dënuar për mosrespektim të masave atje, a njeh dikush? “, pyeti Zekiri.