Italia dëbon një shqiptar që kishte tatuar Bin Ladenin në trupin e tij


Një shqiptar 35 vjeç është dëbuar nga autoritetet italiane si person i rrezikshëm për shoqërinë.

Ai konsiderohej si nxitës i ideologjisë xhihadiste . Në gjoks kishte bërë tatuazh portretin e Osama Bin Laden, lider i Al Qaeda i vrarë në Pakistan më 2011, nga një operacion i trupave amerikane.

35 vjeçari shqiptar i dënuar dhe më parë për trafik droge e armëmbajtje pa leje, ishte indoktrinuar me radikalizmin islamik, gjatë periudhës së qëndrimit të tij në burg në Rimini.

Sipas Departamentit të Administratës së Burgjeve , shqiptar ishte influencuar me ideologjinë xhihadiste gjatë miqësive të krijuar në burg me elementë të besimit islamik.

Ndaj tij dhe më parë ishte lëshuar urdhëri i dëbimit vullnetar nga territori italian, gjë që shqiptari nuk e kishte ekzekutuar duke vazhduar të qëndroj ilegalisht në Itali.

Pak orë më parë autoritetet italiane kanë ekzekutuar urdhrin e dëbimit të detyruar të tij nga territori italian.

Baby Boo