Dimitrov: Vrapojmë drejt trenit i cili po lëviz

Jetojmë në kohëra jo të sigurta dhe nuk është e lehtë që të parashihet se ku do të jemi për një vit. Evropa është e zënë dhe është koha që rajoni jonë të veprojë dhe të bëhet çka është e mundur për të qëndruar në linjën e sigurt, tha Ministri për Punë të Jashtëm, Nikolla Dimitrov, në konferencën e sotme në Londër, me temën “Çka përmban dekada e ardhshme për vendet e Ballkanit Perëndimor”.

Baby Boo

“Qeveria ime ishte e lindur nga një krizë politike e cila na bëri të vetëdijshëm se na duhet institucione të forta, demokraci evropiane, gjyqësor të pavarur dhe media të lira. Problemi më i madh për ne ishte me Greqinë, ndërsa vizitën e parë si ministër e bëra në Athinë, e dyta në Bullgari. Vendi jonë është aq i pasur me histori, duam që të garojmë ndërmjet veti se kush ka më shumë fitore dhe humbje. Kjo duhet të ndryshojë. Nuk mund ta ndryshojmë historinë dhe gjeografinë tonë, por mund ta formojmë të ardhmen tonë”, tha Dimitrov.

Ai tha se Maqedonia nuk mund të jetë e sukseshme nëse Ballkani në tërësi nuk është i suksesshme.

Dimitriov tha se nuk e kemi atë luks që të lëshojmë kë mundësi historike, por por edhe se vendet nuk duhet të shikohen si grupe, por se përparimi duhet të vlerësohet dhe të shpërblehet.

“Kemi mendimet të zemëruar publike, kemi opinion e cila është mjaft tolerante drejt gabimeve. Kemi raste kur anëtarët e Komisionit Shtetëror Zgjedhor kanë qenë nën presion që të japin dorëheqje dhe kanë lëshuar që kur u konfirmua se vetë ato për vete kanë ndarë bonuse. Reagimi ka qenë aq i madh me çka kanë qenë të detyruar të dorëhiqen. Punojmë krah për krah me shoqëritë qytetare. Këtë javë shpresojmë të marrim ftesë për fillimin e bisedimeve për anëtarësim në NATO. Kjo është mundësia e fundit për gjeneratën time që të sigurojë kushte më të mira për të ardhmen. Kam pasur 18 vjet kur kemi shpallur pavarësinë, tani kam 46. Kemi lëshuar mundësi, kanë kaluar vite në pritjen e BE. Tani vrapojmë drejt trenit i cili po lëvizë, ndërsa e dimë se në cilin drejtim, por jemi të vendosur që ta kapim”, tha Dmitrov .


Restorant Lumare