Artistja e famshme botërore Abramoviç: Shtrëngimi i pemëve ka efekte shumë të mira

itëve të fundit një fotografi e shpërndarë nëpër rrjetet sociale e Albin Kurtit dhe Shpejtim Bulliqit, duke shtrënguar një pemë ka bërë bujë të madhe në Kosovë. Mirëpo, pavarësisht qëllimit të tyre, të shtrengosh një pemë ka efekete të shëndetshme.

Baby Boo

Këtë e shpjegon edhe artistja e famshme botërore Marina Abramovic. Ajo thotë se ky tretmani më i mirë që mund të bëni për turpin tuaj.

“Pemët janë si qenie njerëzore, kanë inteligjencë, kanë ndjenja”, ka thënë ajo duke potencuar se drunjtë janë dëgjues të heshtur. Abramovic më 5 dhjetor do të ketë një performancë në lidhje me drunjtë, e cila e jep si një terapi për traumën e vitit 2020.

“Shko në parkun më të afërt, zgjidh pemën që të pëlqen, shtrëngoje fort dhe zbraze zemrën tuaj, shtrëngoje pemën minimum për 15 minuta. Është tretmani më i mirë që mund të bëni”, ka porositë ajo.