Zvogëlohet zona dhe koha që mund të godasë Tokën, koordinatat e fundit nga ra*keta kineze


Në parashikimin e tyre të fundit, shkencëtarët parashikuan rikthimin e trupit të raketës për këtë të diel në 3:46 (GMT).
Ekspertët nga Aerospace Corporation dhanë parashikimin e tyre të fundit dhe dhanë zonën në të cilën ra*keta kineze e pakontrolluar mund të godiste tokën këtë të diel.

Baby Boo

Raketa Long March 5B u përdor javën e kaluar nga Kina për të lëshuar një nga modulet e stacionit të saj të ardhshëm hapësinor në hapësirë, dhe pritet që gjatë fundjavës të godasë atmosferën e Tokës, e cila ka shkaktuar shqetësim në lidhje me atë se ku do të bije kjo ra*ketë në Tokë.
Faqja Space-Track.org, e cila siguron të dhëna kr*itike të ndërgjegjësimit të situatës hapësinore për bashkësinë globale të hapësirës, ​​arriti në përfundimin, përmes llogarive matematikore, se mundësia e ra*ketës në afërsi të një zone të populluar është “vërtetë e vogël”.

“Ne kemi llogaritur që ekziston një probabilitet prej 1 në 196.9 milionë (ose 0.000000005%) që ajo të bjerë brenda një kilometri kudo në Tokë. Ju lutemi qëndroni të qetë dhe vazhdoni përpara”, postoi organizata në llogarinë e saj në Twitter.
Nga ana e tij, Shërbimi i Mbikëqyrjes dhe Ndjekjes së Hapësirës së Bashkimit Evropian (EUSST), i cili monitoron ra*ketën kineze jashtë kontrollit, e sheh të pamundur që mbetjet e tij të bien në zonat e populluara të Tokës.