Zuckerberg premton të ardhme me privatësi të shtuar në Facebook

Viti i kaluar nuk ka qenë veçanërisht i mirë për reputacionin e Facebook-ut, ku kemi parë që kompania të bjerë nga të qenurit platforma e të gjithë të rinjëve ’cool’, në platformën e rrjeteve sociale që përdoruesit po përpiqen të fshijnë. Kjo është për shkak të skandaleve të ndryshme të privatësisë që kanë qenë të shoqëruara deri në ditët e sotme.

Baby Boo

Sidoqoftë, CEO i Facebook Mark Zuckerberg shpreson të fitojë besimin tuaj, ku në një postim në blog të Facebook, Zuckerberg premtoi se kompania do të marrë një rrugë të fokusuar në privatësi, për të ardhmen. Zuckerberg pranon se kjo duket kontradiktore për kompaninë, por ai gjithashtu beson se kjo është diçka që ai mendon se do të jenë në gjendje të bëjnë për përdoruesit e tyre.

“Unë e kuptoj se shumë njerëz nuk mendojnë se Facebook mund ose do të dëshironte të ndërtonte një lloj platforme të fokusuar në privatësinë, sepse sinqerisht nuk kemi një reputacion të fortë për ndërtimin e shërbimeve mbrojtëse të privatësisë dhe historikisht jemi përqendruar tek mjetet për shkëmbim më të hapur. Por ne kemi treguar në mënyrë të përsëritur se ne mund të evoluojmë për të ndërtuar shërbimet që njerëzit me të vërtetë duan, duke përfshirë mesazhe dhe storie private. “

Sipas Zuckerberg, kjo përfshin “reduktimin e përhershëmrisë”, që do të thotë se ajo që postoni nuk do të mbetet online përgjithmonë.

Facebook ka konfirmuar kohët e fundit se do të lansojë mjetin “Clear History” më vonë këtë vit.