Zhbogar: Maedonia fitoi rekomandim të pastër dhe pa kushte për hapjen e negociatave me BE-në


Maqedonia fitoi rekomandim të pastër dhe pa kushte për hapjen e negociatave me BE-në, ka sqaruar euroambasadori Samuel Zhbogar në pres-konferencën e EU Info Qendrës në Shkup, pas mbarimit të lidhjes direkte me Briselin dhe prezentimit të raportit të Komisionit Europian për progresin e vendeve të Ballkanit Perendimor dhe Turqisë.

Nënkryetarja e Komisionit Europian Federika Mogerini dhe eurokomesari për zgjerim Johanes Han, kanë sqaruar se KE rekomandon në Këshillin Europian të merr vendim për hapjen e negociatave për hyrje në BE të Maqedonisë dhe Shqipërise si dy shtete të cilet kane treguar sukses në përmbushjen e reformave.

Baby Boo