Zakoni që po gjymton një fis të tërë (FOTO)


Jetojnë në vitin 2018 dhe na duket çdo gjë moderne dhe e përparuar por ende ka njerëz të prapambetur nga truri dhe janë peng i zakoneve dhe traditave sa të rrezikshme aq edhe të çuditshme,shkruan albeu.com.

Si shembull mund të merret edhe fisi Dani që jeton në malet Cyclops të Indonezisë. Sikur të mos mjaftonte që jetojnë në kushte të tmerrshme ata kanë edhe një zakon që iu rrezikon shëndetin.

Banorët e këtij fisi në momentin që iu vdes bashkëshorti ose bashkëshortja presin gishtat e dorës. Dhe e gjitha kjo ndodh për të treguar se sa po vuajnë për atë person.

Ndoshta në qytetërimet mderne kjo mund të quhet si një dashuri e çmendur por në të vërtetë është thjesht një çmenduri e tyre që u kanë lënë si trashëgimi paraardhësit që po ashtu kanë qenë të prapambetur,raporton albeu.com.

Ky fis u zbulua në vitin 1938 nga misionari amerikan Richard Achbold. E megjithatë ia kanë dalë mbanë që të mos zhvillohen nga truri për të përvetësuar kulturën amerikane dhe kanë zgjedhur të jetojnë pothuajse pa rroba nëpër male e shpella./albeu.com/

Baby Boo