Zaev me apel deri te Ivanovi që të dekretoj ligjin për gjuhët

Zoran Zaev, leader of the opposition Social Democrats, presents the program of the new Macedonian Government, at the party headquarters in the capital Skopje, on Friday, March 10, 2017. Macedonia’s left-wing opposition leader presented Friday the program for the new government he plans to form, although he is still waiting for mandate from the President Ivanov. (AP Photo/Boris Grdanoski)

Kryeministri Zoran Zaev, sot edhe njëherë ka drejtuar apel deri tek presidenti Gjorge Ivanov që të firmos Ligjin për përdorimin e gjuhëve dhe me këtë t’i hap rrugë funksionimit të demokracisë në shoqëri.

“Ky veprim i Ivanovit përcjell mesazhin se presidenti mundet të vendos kur të dojë dhe cilindo Ligj të bllokoj përmes vetos. Kjo nuk është demokraci funksionale. Përgjegjësia është e madhe”, deklaroi Zaev.