Zaev: Këtë fundjavë bisedimet për ministrat dhe zv/ministrat (VIDEO)


Këtë fundjavë kryeministri Zoran Zaev po bisedon me Lëvizjen Besa dhe PDSH-
në për ndarjen e posteve eventuale të ministrave dhe zëvendës ministrave.
Kryeministri Zaev, raporton SHENJA, tha se me kryetarët e partive që janë të
gatshme të kyçen në Qeveri, po finalizohen idetë dhe propozimet se cili dikaster
cilës parti mund ti ndahet. Por më pas, propozimet do diskutohen në mbledhjen e
LSDM-së, PDSH-së dhe BESË-s që duhet tua kumtojnë idetë antarëve të tyre dhe
të merret vendim.
“Faza e rikonstruimit ka ardhur deri në fazë të shqyrtimit të ofertave të
partive me të cilat po negociojmë. Besoj se këtë fundjavë do ta shfrytëzojnë të
gjithë partitë me të cilat po negociojmë, por edhe ne si LSDM, për të biseduar
me antarësinë. Nëse ne përafërsisht themi po, tashmë do të jemi afër vendimit
për Qeveri, respektivisht për emërimin e ministrave dhe zëvendës ministrave,
ndërsa më pas do të vazhdojmë të bisedojmë për drejtorë, zëvendës drejtorë e
kështu me radhë”, deklaroi Zaev.
Kryemistri tha se ndarja e resoreve po bëhet me shumë kujdes pasi që bëhet fjalë
për poste tejet serioze për të cilat duhet shqyrtuar mirë kuadrot që do ti drejtojnë./TV KOHA/

Baby Boo