Zaev: Do të thyejë këmbë, nëse Ligji për Korridorin 8 bie në Kushtetuese

Kryeministri Zoran Zaev ka deklaruar, se nëse Ligji për angazhimin e Bektel-Enkës për ndërtimin e autostradave në Korridorin 8 dhe Korridorin 10D bie në Gjykatën Kushtetuese, atëherë procedura do të shkojë nga fillimi.
Megjithatë, ka shtuar se kjo është procedurë shumë më e gjatë.

Baby Boo

“Nëse bie, do të thyej këmbë, dorë. Nëse bie, Gjykata Kushtetuese është përfundimtare, atëherë shkojmë sërish me procedurat që nënkuptojnë dy alternativa. Njëra është procedurë tradicionale që e ka shteti, kurse ajo nënkupton projektim për 3-4 vjet dhe më pas do të thotë zgjedhje të realizuesit, mbikëqyrësit dhe të ngjashme që paraqet procedurë të përgjithshëm për një procedurë të këtij kalibri. Flas para se gjithash për autostradën e vështirë të Korridorit 8, i cili është në dimension të veçantë për dimensionin Gostivar – Kërçovë, por gjithashtu edhe për Tetovë – Gostivar si Strugë dhe Qafë Thanë, por edhe për Korridorin 10D, Prilep dhe Manastir. Atëherë do të humbasim shumë kohë”, tha Zaev