Zaev dhe Mogerini shtrojnë darkë për kryeministrat Edi Rama, Ana Brnabiç, Ramush Haradinaj, Dushmo Markoviç dhe Denis Zvizdiç.


Kryeministri Zoran Zaev dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë dhe nënkryetari i Komisionit Evropian Federica Mogherini janë duke pritur darkën joformale me Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor në Shkup ku marrin pjesë presidentët e qeverive të Shqipërisë, Serbisë, Kosovës, Malit të Zi dhe Bosnje dhe Herzegovinë, Edi Rama, Ana Brnbic, Ramush Haradinaj, Dushko Markoviç dhe Denis Zvizdic.

Pjesëmarrësit në darkë, informojnë shërbimin e shtypit qeveritar, diskutojnë situatën në rajon, si dhe proceset e integrimit të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian.

  Kryeministrat përsëritën përsëri angazhimin e tyre të sinqertë për zbatimin e plotë të reformave në vendet e tyre, me qëllim që të shpejtohet procesi i anëtarësimit në familjen evropiane. Nga ana e tij, Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, theksoi nevojën që të gjitha vendet në rajonin e Ballkanit Perëndimor të shpejtojnë reformat thelbësore që do të përmbushin pritjet e qytetarëve të tyre. Dhe, me këtë, ndryshimet do të bëhen të dukshme për Bashkimin Europian.
Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor, theksuan vendosmërinë dhe interesin e tyre të fortë për thellimin e bashkëpunimit dhe marrëdhënieve të mira fqinjësore, si dhe promovimin e bashkëpunimit rajonal.

Në darkën informale të sotme, të gjithë u pajtuan që 2018 është një vit historik për rajonin dhe se vendet e Ballkanit Perëndimor kanë një mundësi të madhe për të bërë hapa të mëdha drejt integrimit në BE, veçanërisht duke pasur parasysh prioritetin më të lartë të reformave thelbësore dhe të domosdoshme, sundimi i ligjit, drejtësia dhe respektimi i të drejtave themelore të njeriut.

Baby Boo