Xhamia prej druri në Etiopi

Danakil është një vend në Etiopi, është një nga pjesët më të thata dhe më të nxehta të Etiopis vendi.

Sigma Doors

Varfëria përshkon çdo cep dhe populli i kësaj zone e kanë vështirë për ndërtimin e infrastrukturës.

Njerëzit janë shumë të varfër dhe nuk kishin xhami (Popullsia është Afrikane dhe feja e tyre është feja Islami), ata ishin të detyruar të bëni rrugë të gjata për faljen e namazit të përditshme.

Por ata nga mundësit e vetme në varfëri të skajshme morën vetiniciativën për ndërtimin e një xhamie në fshatin e tyre krejtësisht nga shkopinjtë nga druri, për ti i lehtësuar banorëve kontaktin me xhamin, pasi që ai material është materiali i vetëm pa pagesë që mund ta gjejnë banorët në male.

Por xhamia në fjalë është ndërtuar vite më parë, dhe është e vështir të vërehet nga largësia se është xhami, pasi që janë xhami të shkurtra. Xhamia është e hapur në pesë kohët e namazit dhe vizitohet nga banorët vendas për lutjet fetare në islam.