Xhaferi uron Ilindenin: Maqedonia e Veriut sado e vogël me territor, ka rëndësi të madhe gjeostrategjike

“Vendi ynë është shkrirje e dallimeve, një mozaik unik në të cilin çdo pjesë unike u rrit dhe u zhvillua në rrënjët e saj të cilat ishin dhe janë një konfirmim i jetëgjatësisë dhe këmbënguljes së popujve që jetuan dhe ishin pjesë e këtij rajoni”.
Këtë e tha kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, me rastin e festës 2 Gushti – Dita e Republikës.

Baby Boo

Ai theksoi se nëse shikojmë Manifestin e Krushevës, nëse shikojmë dokumentet e KAÇKM-së të vitit 1944, do të shohim se të drejtat dhe liritë e përgjithshme dhe të veçanta të njeriut janë të përcaktuara qartë, në të cilat përcaktohet qartë karakteri multietnik, multikulturor dhe shumë-konfesional i vendit, dhe a do të bindemi se historia, ngjarjet përmes saj, kanë përcaktuar rrugën që duhet ndjekur nëse ndjekim arsyen që imponoi nevojën për t’u bashkuar drejt qëllimit përfundimtar të vetëm, të natyrshëm dhe të arritshëm, i cili është një shtëpi e përbashkët për të gjithë me një vizion, mençuri dhe arsye të qartë.

“Republika e Maqedonisë së Veriut, sado e vogël në territor, ka një rëndësi të madhe gjeostrategjike dhe nuk ishte jashtë zhvillimeve globale dhe si pasojë ato zhvillime u përhapën dhe patën ndikim në rrugën e zhvillimit të vendit. Sidoqoftë, dëshira për një shtet të përbashkët, të lirë, të pavarur, një shtet në të cilin respektimi i të drejtave dhe lirive të njeriut do të jetë i barabartë për të gjithë qytetarët, pavarësisht nga përkatësia etnike, feja ose ndonjë përkatësi tjetër e dominuar dhe vendi ynë tregohet si një shembull i ndritshëm dhe histori suksesi në rajon”, tha Xhaferi.