Xhaferi në Beograd kërkon hapjen e kufirit Llojan – Miratoc

Vendi i Maqedonisë dhe Serbisë është në Bashkimin Evropian (BE). Dy vendet janë të gatshme që ti plotësojnë obligimet e veta që të bëhen pjesë e familjes europiane, ky është qëndrimi i përbashkët i kryeparlamentarit të Republikës së Maqedonisë dhe kreyministres se Republikës së Serbisë, Talat Xhaferi dhe Anna Brnabic, i theksuar gjatë takimit të tyre të përbashkët në Beograt. Nga takimi Xhaferi-Brnabic agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se eshte bsieduar edhe për Preshevën, përcjell Fakte.

Baby Boo

“Maqedonia mbështet Serbinë në normalizimin e raporteve me Kosovën, që çon drejt ruajtjes së stabilitetit në rajon”, deklaroi kryeparlamentari Xhaferi nga Beogradi. Pas takimit me kryeministren Brnabic, Talat Xhaferi sot ne Beograd ka takuar edhe homolgne etij serbe Maja Gojkoviq.

Sipas kryeparlamentarit Xhaferi edhe përkundër dallimeve për disa çështje kjo nuk paraqet pengesë për përparimin e dialogut dhe thellimin e bashkëpunimit rajonal dhe multirateral midis dy vendeve.

“Maqedonia dhe Serbia do të punojnë për një paraqitje të përbashkët në tregjet e huaja dhe në promovimin e turizmit dhe tërheqjet e investimeve”, theksoi Xhaferi.

Ne takimin e sotem ne Beograd Xhaferi-Brnabic pos per Kosoven eshte folur edhe per Luginen e Preshevës. Kryeparlamentari shqiptar nga Maqedonia Xhaferi ka kerkuar sot ne Boegrad hapjen e kufirit mes Preshves dhe Kumanoves ne piken kufitare (Llojan-Miratoc), njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”