Vuçiq: Maqedonia e Veriut ka më shumë vdekje se Serbia nga COVID-19

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq, gjatë vizitës së tij në Nish, duke iu përgjigjur kritikave nga ekspertët se sistemi shëndetësor mund të shembet në çdo moment, bëri një krahasim midis Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Baby Boo

Ai tha se se numri i përgjithshëm i vdekjeve nga Covid-19 është më i lartë në Maqedoni sesa në Serbi, duke pasur parasysh se fqiu i tyre jugor është është një vend shumë më i vogël.

“Kroacia, e cila është 1.8 herë më e vogël, ka më shumë vdekje. Mali i Zi ka 480, është sikur ne të kemi 4.800, jo 1.500 vdekje. Bullgaria, Hungaria, Rumania gjithashtu kanë më shumë. Kjo është një sëmundje serioze dhe sistemi ynë po e lufton atë”, tha Vuçiq.


Restorant Lumare