VMRO kërkon dorëheqjen e Zoran Zaevit dhe Artan Grubit


Nëse Zoran Zaev nuk mendon se Venko Filipçe ka përgjegjësi morale, atëherë ai paragjykon se nuk ka përgjegjësi penale, thonë nga VMRO-DPMNE.
Nga atje theksojnë se Filipçe ka përgjegjësinë më të vogël morale për ak*sidentin tr*agjik që ndodhi në Tetovë dhe në të cilin humbën jetën 14 bashkëqytetarë tanë. Kjo është arsyeja pse dorëheqja është e nevojshme.

“Dorëheqjet nuk duhet të ndalen tek Filipçe. Për të qenë në gjendje të kryejë një he*tim të paanshëm dhe të pavarur për rastin, nevojiten dorëheqjet si të Artan Grubi ashtu edhe të Zoran Zaev. Vetëm me dorëheqjet e Filipçes, Grubit dhe Zaevit do të kemi një hetim të paanshëm, i cili do të përcaktojë fajësinë. Zaev pranoi se ai ishte përfshirë drejtpërdrejt në hetimin për tmerrin në Tetovë, kështu që ata duhet të japin dorëheqjen dhe të lirojnë he*timin. Rruga është e qartë. Dorëheqjet e Filipçes, Grubit dhe Zaevit, pastaj një hetim i paanshëm, dhe së fundi përgjegjësi penale. Nuk mundet që 14 persona të digjen të gjallë dhe askush nga pushteti të mos jetë fajtorë”, thonë nga VMRO-DPMNE.