VMRO-ja me propozim/ligj, deputetët të kenë vetëm një shtetësi

Makedonski̇ parlament (Sobranje) je, sa 62 glasa "za" i 44 "proti̇v" izglasao program i pri̇jedlog nove Vlade koju će predvodi̇ti̇ Zoran Zaev ( Besar Ademi - Anadolu Agency )

Partia më e madhe opozitare, VMRO-DPMNE ka propozuar një propozim/ligj sipas të cilit parashikohet që deputetët të kenë vetëm nga një shtetësi. Propozimi mbështete nga LSDM-ja, ndërkohë që kundërshtohet nga BDI-ja, ndërsa Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa paralajmërojnë se do të bll*okojnë edhe propozim ligjin në fjalë.