VMRO-DPMNE bojkoton referendumin, kërkojnë para nga shteti për fushatë

Pas vendimit të Kuvendit të RM-së se nga aty do të udhëhiqet kampanja e referendumit, dhe me para nga buxheti i shtetit do të paguhen secili deputet që do të del në kampanjë, sot deputeti i VMRO-DPMNE-së, Antonio Milloshovski ka kërkuar që t’i sigurohen mjete financiare për të bërë fushatë për bojkot të referendumit, shkruan Gazeta Maqedonia

Baby Boo

Është një veprim që nuk shihet shumë shpesh, me paratë e popullit të bësh fushatë kundër të ardhmes së tyre!

Kërkesa e deputetit Milloshovski: në, Antonio Milloshovski deputet i VMRO-DPMNE-së në koordinim me koordinatorin e grupit të parlamentarë të VMRO-DPMNE-së, ju njoftojë se do të marr pjesë në propagandën publike në referendumin që vjen me qëndrim bojkoti sepse jam kundër çështjes së referendumit, ndërsa bojkoti është opsion demokratik i garantuar dhe i njëjti në përputhje me traditat demokrate të RM-së nga viti 2004 dhe në pajtim me Kodeksin e Komisionit të Venecias, nga Këshilli Evropian në vitin 2007. Duke pasur parasysh që propaganda publike udhëhiqet me me harxhime personale, ndërsa si propozues i autorizuar Parlamenti i Republikës së Maqedonisë mund të udhëheq propagandë publike, kërkoj që të më sigurohen mjete për këtë qëllim./Pacensure