Viti i ri shkollor në Tetovë, me probleme të vjetra

Viti i ri shkollor me probleme të vjetra në qytetin e Tetovës. Transporti i nxënësve të kësaj komune mbetet peng i borxhit që ka komuna në fjalë ndaj transportuesve. Nga sektori për arsim i komunës së Tetovës pranojnë se ka borxh, por nuk tregojnë shumën.

Baby Boo

 Sa është ky borxh dhe sa është zvogëluar?

Procesi domethënë është dinamik dhe nga muaj në muaj ndryshon- përgjigjet Ahmed Qazimi. Përgjegjës i arsimit në komunën  e Tetovës

 A keni të dhëna si sektor për arsim për sa është ulur dhe sa është mbetja e borxhit?

Përgjegjës për arsim në kom e Tetovës- thotë ai.

Domethënë për ne është e rëndësishme që nuk është krijuar borxh i ri”.

Megjithatë problemi me transportin nuk është problem i vetëm për Komunën e Tetovës në sferën e arsimit. Ndërtimi i shkollës fillore në Reçicë të Vogël dhe në fshatin Sellcë, mbetën premtime të parealizuara.

Në lidhje me shkollën që është në Reçicë të Vogël, nga ana e komunës së Tetovës disa herë janë dhënë deklarata edhe nga ana e kryeministrit është dhënë deklarata dhe nuk kam diçka shtesë çka mund të shtoj- thotë Ahmed Qazimi. 

Absolutisht është e sigurt se do kemi buxhet shtetëror për ta kryer këtë obligim që e kemi ndaj qytetarëve të Reçicës-  tha Teuta Arifi.

Premtime për ndërtimin e Shkollës në Reçicë të Vogël ka pasur edhe nga pushteti ekzekutiv. Vetë kryeministri Zoran Zaev kohë më parë gjatë një vizite në Tetovë premtoi ndërtimin e shkollës në fjale, por edhe sot e kësaj dite, ai premtim nuk u përmbush.