Deputeti grek: Shumica nga ju janë me prejardhje shqiptare

Tema e shqiptarëve shpesh herë bëhet objekt debati në parlamentin grek.

Deputeti arvanitas i “Syriza”-s, Emanouil Glezos, ka rrëfyer nga podiumi i parlamentit se më shumë se gjysma në sallë është me prejardhje shqiptare…”.

Ai ju drejtua ministrit të Arsimit me pyetjen nëse ishte grek apo jo se mbiemri i tij tregonte se është arvanitas.

“Më këta dy popuj, shqiptarët dhe turqit duhet ta gjejmë gjuhën”, tha ai.

Baby Boo