VIDEO: 300,000 trupa, 36,000 tanke, 80 anije dhe 1,000 avionë

Rusia njoftoi të martën fillimin e manovrave më të mëdha të luftës në historinë e saj, duke mobilizuar dhjetëra mijëra trupa për stërvitjet që gjithashtu do të marrin pjesë trupat kineze dhe kjo ka shkaktuar shqetësim nga Organizata e Traktatit të Atlantikut Verior (NATO ) se është “një provë për një konflikt të madh”.

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë tha se 300,000 trupa do të marrin pjesë në stërvitjen e quajtur Vostok (“Lindje”) 2018, që po zhvillohet në lindjen e largët të vendit, pranë Mongolisë dhe Kinës. Sipas ministrisë, gjithashtu po marrin pjesë 35 mijë tanke, 80 anije dhe pothuajse 1,000 avionë.

Baby Boo