UT e shënoi Ditën Botërore të Veshkave

Në Fakultetin e Shkencave të Mjekësisë të Universitetit të Tetovës u shënua Dita Botërore e Veshkave. Për nder të kësaj dite, grupi shkencor i këtij fakulteti, nën drejtimin e koordinatores, Doc. Dr. Arbëresha Bexheti Ferati, organizoi disa ligjërata të shkurtra tematike nga emra eminentë të fushës së nefrologjisë.

Dekani i Fakultetit të Shkencave të Mjekësisë, Prof. Dr. Kastriot Haxhirexha, këtë eveniment e vlerësoi si tejet të rëndësishëm duke shtuar se falë angazhimit të grupit shkencor, sot para studentëve dhe profesorëve trajtohen sëmundjet e veshkave nga eminencat e nefrologjisë shqiptare. Ai apeloi deri te studentët që në evenimente të këtilla ta kenë sa më aktiv sensin e kureshtjes gjatë prezantimeve, sepse përmes tyre mund të arrijnë të përfitojnë njohuri të reja dhe të avancohen sa më shumë në karrierën e tyre.

Zëvendësministri i shëndetësisë në vendin tonë, Dr. Asim Musa, tha se të gjitha institucionet shëndetësore në vendin tonë i kushtojnë rëndësi të veçantë kësaj dite, duke iu bashkuar iniciativës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë për shënimin e kësaj dite, ngase siç u shpreh ai, është e ditur botërisht se veshka është një organ shumë i rëndësishëm në organizmin e njeriut dhe se shumë sëmundje, qofshin ato akute apo kronike për një kohë të shkurtër apo ndër vite e sulmojnë funksionin e saj. Ai po ashtu apeloi deri te të gjithë qytetarët që sa më shumë të kenë kujdes ndaj këtyre sëmundjeve me qëllim parandalimin me kohë të kësaj sëmundjeje.