Ushqimet që nuk ruhen në frigorifer


Ka disa ushqime që e kanë të nevojshme ruajtjen në frigorifer, por ka të tjera të cilat ne shpesh gabojmë kur i fusim në ftohësin tonë që kemi në shtëpi.

Më poshtë, 10 ushqime që nuk duhet t’i fusni në frigorifer:
1. Domatet – humbasin aromën
2. Borziloku – përthith erërat e ushqimeve të tjera
3. Patatet – amidoni ju kthehet në sheqer dhe zbuten
4. Qepët – mund të myken
5. Avokado – nëse doni të zbutet nuk bën të ruhet në frigorifer
6. Hudhrat – nxjerrin sytha
7. Vaji i ullirit – duhet në vend të freskët dhe të errët, por jo në frigorifer sepse ngurtësohet
8. Kafja – humb aromë
9. Mjalti – kristalizohet
10. Buka – thahet

Baby Boo