Trump vendos tarifa për çelikun e importuar nga Turqia

Presidenti amerikan ka njoftuar dyfishimin e tarifave për çelik dhe alumin, të importuara nga Turqia.

Donald Trump njoftoi në Twitter për këtë veprim, duke thënë se marrëdhëniet e SHBA me Turqinë “nuk janë të mira në këtë kohë”.

Vendimi vjen pasi lira turke ka rënë në një nivel të ulët të ri kundrejt dollarit amerikan mes një lufte ekonomike të përshkallëzuar midis dy vendeve.

Associated Press raporton se presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka bërë thirrje qytetarëve për të kthyer në monedhën e tyre të huaj në lirës lokale.

Ai thas se kjo: “Kjo është një luftë e brendshme dhe kombëtare”