Trump: Lajme të mrekullueshme për vaksinat!

NEW YORK, NY - AUGUST 15: US President Donald Trump delivers remarks following a meeting on infrastructure at Trump Tower, August 15, 2017 in New York City. He fielded questions from reporters about his comments on the events in Charlottesville, Virginia and white supremacists. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

residenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), Donald Trump, ka befasuar me postimin e fundit për vaksinat kundër COVID-19.
Edhe pse nuk dha asnjë detaj, Trump paralajmëroi lajme të mrekullueshme.
“Lajm i mrekullueshëm për vaksinat”, shkroi Trump në Twitter.

Baby Boo

Të dhëna shpresëdhënëse erdhën paraprakisht nga SHBA sa i përket krijimit të vaksinës kundër koronavirusit. Kompania “Moderna” njoftoi se vaksina e saj eksperimentale ka rezultuar pa probleme serioze dhe ka nxitur reagim të sistemit imunitar te 45 vullnetarët që morën pjesë në eksperiment.

Siç u bë e ditur në një njoftim, asnjë prej individëve që iu nënshtrua vaksinës, nuk shfaqi efekte shqetësuese anësore, por disa prej tyre patën reaksione të lehta, si lodhje, dhimbje koke, ethe, apo dhimbje muskujsh. Këto efekte u vërejtën kryesisht te personat që morën dy doza apo një dozë më të lartë të vaksinës, njofton ekipi shkencor në një artikull në revistën mjekësore “New England Journal of Medicine”.
Trump, “lajme të mrekullueshme” mund t’i ketë quajtur këto.