Teuta Arifi falenderon kryetarin e BDI-së për kthimin e mundësië së re programore ‘Agjenda e Gjelber’


Kandidatja per kryeatar komune te Tetoves Teuta Arifi, sot ne fushaten zgjedhore ne Tetove falenderoi kryeatrin e Partise se BDI-se Ali Ahmetin Per kthimin e mundesise programore te quajtur agjenda e gjelber. Ajo tha se historia boterore tregon se keto 5 agjenda dhe keto ide te medhaja qe duken moderne, jane nje thelb dhe nje vazhdimesi e patriotizmit e atij shpirti te madh, te atij ndryshimi qe solli pikerisht ajo lufte te drejte, i asaj parazie dhe mundesie qe kjo gjenerate te shkollohet ne gjuhen e vet.

Ajo tha se te gjithe ata te cilet kane luftuar, e kane bere per veten e tyre dhe per te drejtat e tyre qe te arrijne forcen e ndryshimit per te pasur ide te reja nderkohe qe te tjeret, sipas saj kane mbetur te ngujuar ne tregimet e se kaluares dhe duke mos pasur koncepte per te ofruar ndryshimin.

Arifi me tutje shtoi se te tjeret gjithmone perserisin kenget e vjetra duke mos tregur se si do t’ia dilnin mbane gjithe atyre obligimeve po te kishin ndonje mundesi dhe perkrahjen e qytetareve. Agjenda e gjelber nuk eshte vetem nje deklarate por eshte nje filozofi e cila kupton dhe ndryshon cilesine e jetes.