Tetë punëtorët e një pompe benzine në Ohër me koronavirus, mbyllet pompa

Prej sot në Strugë ka filluar të funksionojë pika për marrjen e mostrave për virusin COVID-19. Por, për dallim nga pika e parë e cila u hap e më pas u mbyll për shkak të afërsisë me Repartin e vaksinimit, pika e re gjendet në ish hapësirat e nërmarrjes publike “Proakua”. Deri më tani, nga qyteti i Strugës të gjitha rastet e dyshimta dërgoheshin në Ohër, që ishte ngarkesë për pacientët, por edhe për personelin mjekësor. Sot u bënë analizat për pesë pacientë nga Struga nërsa në mënyrë shtesë funksionojnë edhe eekipet mobile për rajonet më të prekura si Llabunishtaa, Tateshi dhe Veleshta. Nga Qendra e shëndetit publik presin numri i të prekurve në këtë rajon të rritet.

Baby Boo

Cdo gjë që i plotëson kriteret për tu definuar si rast, ku anketën e bëjnë mjeekët amë, dërgohet nëpër pikat. Me rritjen e numrit të testimeve, pritet eedhe numër më i madh i peersonave pozitiv me COVID-19. Do të shohim si do të zhvillohet situata”, pohoi Sasho Tockos, Dreejtor i QSHP.

Numri i rasteve pozitive në Strugë dhe rrethinë mbetet 55.

Një pompë benzine në Ohër është mbyllur pasi tetë punëtorët kanë rezultuar pozitiv me koronavirus. Nga Qendra e shëndetit publik thonë se edhe më tej vërtetohen kontaktet më të gjera që këta persona i kanë pasur. Ata dhe të afërmit meee të cilët kanë kontaktuar janë në izolim.