Test logjik – Gjej enigmën e burrave me kapelë dhe zbuloni sa të arsyeshëm jeni

Sot ju ofrojmë një test që synon të testojë aftësitë tuaja të arsyetimit. Të qenit në gjendje të zgjidhim një enigmë brenda pak sekondash mund ta mbajmë trurin tonë në stërvitje. E gjithë kjo mund të sjellë përfitime edhe në jetën e përditshme. Kjo është arsyeja pse preferohet të kaloni disa minuta çdo ditë për të provuar fuqinë tuaj në teste të tilla.

Baby Boo

Natyrisht, testi nuk ka vlefshmëri shkencore. Është thjesht një mënyrë për të argëtuar lexuesit, ndoshta duke i lejuar ata të shpërqendrohen për disa minuta dhe të largohen nga rutina e përditshme. Thjesht duhet të përqendroheni, të mendoni dhe të përgjigjeni.

Shikoni me kujdes imazhin. Në të janë katër burra, secili prej tyre me një kapele. Dy burra kanë kapele të zeza dhe dy të tjerë kanë kapele të bardha. Asnjëri prej tyre nuk e di ngjyrën e kapelës së tyre dhe mund të shikojnë vetëm përpara, pa parë prapa. Kush do të jetë në gjendje të zbulojë ngjyrën e kapelës në kokën e tij? Katër burrat e dinë se janë dy kapele të bardha dhe dy me ngjyrë, kjo është e vetmja e dhënë që ata kanë. A mund të jepni një përgjigje në më pak se një minutë? Le të shohim se çfarë mund të bëni!

Ky test ka vënë shumë njerëz në telashe. Zgjidhja është para syve, mjafton të mendoni me qetësi, por sigurisht që janë disa detaje që ju hutojnë. Kush ishte i mirë e gjeti zgjidhjen në më pak se një minutë, provojeni edhe ju! Që testi të jetë i vlefshëm, duhet të përgjigjeni shpejt. Vetëm në këtë mënyrë do të arrini të kuptoni se sa të aftë jeni në këtë lloj aktiviteti.

Zgjidhja e testit
Nëpërmjet testit të sotëm ne u përpoqëm të verifikonim aftësinë tuaj për të vëzhguar një imazh dhe për të zgjidhur një kuiz në pak sekonda. Është e rëndësishme që këto teste të zgjidhen shpejt për të parë se si reagon truri ynë kur vihet nën presion. Dhe kjo është pikërisht ajo që ne u përpoqëm të bënim përmes këtij testi. Ne ju kërkuam të përpiqeni të zgjidhni një test logjik dhe vëzhgimi, duke gjetur të dhëna brenda një imazhi.

Nëse keni arritur deri këtu, do të thotë se e keni gjetur zgjidhjen. Ose keni dështuar dhe jeni kurioz të dini se cila ishte përgjigja e saktë! Nëse jeni përgjigjur në më pak se një minutë, ne duhet t’ju komplimentojmë. Ke përdorur trurin, është një aftësi e rrallë. Nëse ju mori pak më shumë, mos u dëshpëroni! Ju duhet vetëm trajnim. Nëse nuk keni mundur ta zgjidhni gjëegjëzën, mos u shqetësoni, padyshim që thjesht duhet të mësoheni me këtë lloj testi.

Burri me numrin 3 dhe ai me numrin 4 nuk mund të shohin asnjë kapele, kështu që ata duhet të përjashtohen. Zotëria me numrin 2 mund të shohë kapelën e numrit 3 dhe numrin 1 atë të numrit 2. Numri 1 ka dy ngjyra të ndryshme para tij dhe për këtë arsye duhet të marrë me mend për të kuptuar ngjyrën e kapelës së tij. Numri 2 ndjen hezitimin e numrit 3 dhe kupton që ky i fundit ka dy kapele me ngjyra të ndryshme përpara. Duke qenë në gjendje të shohë kapelën e zezë të numrit 3, ai kupton se e tija është e bardhë dhe prandaj është i vetmi në gjendje të kuptojë ngjyrën e kapelës në kokë.