Tërnava deklaron se populli turk mblodhi para për ndërtimin e xhamisë në Kosovë

Ndërtimi i Xhamisë Qendrore që tashmë ka nisur ende ka më shumë pyetje e dilema në adresë të BIK-ut se sa përgjigje që janë dhënë nga ky institucion me histori të gjatë të mungesës së transparencës.
Pavarësisht kritikave, kreu i BIK-ut në këtë nismë për të cilën nga profesionistë ngritën dys*hime për manip*ulime, mori përkrahje nga pothuajse tërë skena politike kosovare.

Baby Boo

Sa i përket shqetësimeve lidhur me ngjajshmërit të Xhamisë Qendrore në Prishtinë më atë në Turqi dhe donacioneve myftiu ka thënë se ishin vetë besimtarët turk që mblodhën fonde për ndërtimi të një xhamie në Kosovë.
“Vlen të theksohet edhe më këtë rast se këto ditët e fundit është vënë pluhur kësaj xhamie bashkëpunimi i BIK me Turqinë ka bërë firma “Komash” nga Turqia të bënë përgatitjen e projekti detal dhe çdo gjë ka marrë fund për ta dorëzuar dhe për të marrë lejen finale për të ndërtuar e kësaj” Bukuroshe të Prishtinës”. E ndjej vetën përgjegjës që të ritheksoj se këto para ky donacion janë mbledhur në xhamitë e Turqisë të xhematit që kanë treguar respekt për Bashkësinë Islame të Kosovës dhe jashtë zakonisht të madh për Kosovën” ka thënë Tërnava.