Të dhënat e fundit, ja sa është numri i të infektuarve në Maqedoninë e Veriut!


Gjatë 24 orëve të fundit, u kryen 2,549 teste dhe 415 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup 170 Prilep 62 Kavadari 32 Veles 25 Negotinë 20 Ohër 12 Strumicë 11 Gjevgjeli 10 Kumanovo, Tetovë dhe Shtip -nga 8 raste në secilin qytet Bogdanci 7 Strugë 6 Kriva Palankë 5 Kratovë, Demir Kapijë, Koçani dhe Krushevë -nga 4 raste në secilin qytet Gostivar dhe Kërçovë – nga 3 raste në secilin qytet Manastir , Delçevë dhe Valandovë – nga 2 raste në secilin qytet Vinicë, Dibër dhe Demir Hisar – nga 1 rast në secilin qytet

Janë raportuar gjithsej 19 humbje jete. Gjashtë pacientë kanë humbur jetën gjatë muajve nëntor-dhjetor u raportuan, 11 pacientë nga Shkupi (69, 75, 80, 65, 66, 61, 67, 72, 76, 71dhe 68), dy pacientë nga Tetova (79 dhe 65 ) dhe nga një pacient nga Kumanova (50), Prilepi (78), Velesi (77), Ohri (87), Kërçova (51) dhe Gjevgjelia (69). Nga vdekjet e raportuara, 18 humbën jetën në spital dhe një në shtëpi. 244 pacientë të shëruar.

Deri më tani, një total prej 497,268 teste të COVID-19 janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 98,584, numri i pacientëve të shëruar është 89,022, numri i atyre që humbën jetën është 3,037 dhe numri i rasteve aktive është 6,525.