Tallet portali “MAPO” me traditën e shqiptarëve të Maqedonisë


Portali “MAPO” që transmeton lajme të përditshme online, në shkrimin e fundit të tij, ka transmetuar se është e “çuditshme” tradita e shqiptarëve të Maqedonisë, që merren me sportin e mundjes.
“MAPO” shkruan:
Tradita e çuditshme e fshatit shqiptar në Maqedoni, burrat përleshen…

Studeniçani (ose Karshiaka) është një ndër fshatrat-komunë të shqiptarëve të Maqedonisë, ndër më të njohurat. E rrethuar me komuna maqedonase, si Sopishta, Kisella Voda, Zelenikova dhe Velesi, ajo me shpirt kombëtar arrin të ruajë identitetin pa u ndikuar nga fqinjët sllavë.

E gjitha kjo falë karakterit unifikues të banorëve që me vite të tëra vetëorganizhen në aktivitete e manifestime me karakter tradicional.

p

Baby Boo