Takimi i parë parlamentar në kuadër të procesit Jean Monnet


Në Ohër ka filluar takimi i parë parlamentar në kuadër të proceseve Jean Monnet të iniciuar nga tre euro-deputetët Ivo Vajgl, Eduard Kukan dhe Knut Fleckenstein, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Deputetët e Maqedonisë nga të gjitha grupet parlamentare, të udhëhequr nga kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi dhe tre nënkryetarët, ku do të bisedojnë për çështjet kryesore të lidhura me Rregulloren për punë në Kuvend, Kodit Etik dhe pavarësisë së buxhetit. Por deputetët të cilët do të marrin pjesë takimin dy ditore në Ohër nuk e mohojnë mundësin që atje të hapen edhe çështje të tjera.

Takimet në kuadër të procesit Jean Monnet mund të llogariten si pjesë e reformave në vend duke pasur parasysh se konstituimi i Kuvendit dhe për pyetjen e deputetëve janë pjesë e planit 3-6-9, ndërsa këto bisedime duhet të sjellin edhe përmirësimin e dialogut politik. /Telegrafi

Baby Boo