Statuja skandaloze e Komandant Kumanovës, a është për tallje? (FOTO LAJM)

Statuja e dëshmorit Ismet Jashari-Kumanova duket joreale në Kumanovë.

Fytyra dhe gjoksi deri në brez, janë shumë origjinale, por këmbët i ka të shkurtra.

Skulptori shqiptar me prejardhje Dibrane Muharrem Turkeshi kishte punuar shtatoren e heroit Ismet Jashari- komandat Kumanova, e cila ndodhet momentalisht e ngritur në Kumanovë.

Reagim ka pasur edhe në rrjetet sociale, duke e konsideruar punën e skulptorit si tallje me figura historike apo heronjtë e kohës.

“Qëndrimi në këmbë, mimika, asgjë nuk tregon për heroizmin e tij, madje as për natyralizmin”, ka shkruar Ilir Muharremi, kritik i artit.

Baby Boo