Sot u mbushën 30 vite nga themelimi i partisë së parë shqiptare në Maqedoni


Sot mbushen 30 vjet nga themelimi i partise se pare politike shqiptare ne Maqedoni, Partia per Prosperitet Demokratik (PPD, 15 Prill 1990) Respekte te thella per te gjithe ata intelektuale, mendimtare, atdhedashes, dhe humaniste qe krijuan partine e pare dhe te vetme qytetare ne ish-republiken Jugosllave. Kontributi dhe perkushtimi ne kauzen kombetare i Nevzat Halilit, Vebi Xhemailit, Xheladin Muratit, Abdurrahman Alitit, Xhevdet Hajredini, Eshref Aliut, Nazmi Maliqi, Imer Imerit e shume te tjereve do te mbetet i paharruar.

Eshte per te ardhur keq si partite e tjera pseudo-nacionaliste shqiptare (dhe maqedonase) kane bere cdo perpjekje per ta shuar PPD-ne si vater drite dhe intelekti per kauzen kombetare ne Maqedoni dhe me gjere.

Fatkeqesisht, tani politiken shqiptare e udheheq jo intelekti dhe humanizmi i lartpermendur (ashtu si i ka hije shqiptarit) por kleptokrate te shthurur qe nuk dine tjeter vec te mashtrojne dhe te vjedhin.

Feja e tyre eshte mashtrimi dhe vjedhja.
Per te ardhur keq… (Idlir Lika)

Baby Boo