SONDAZH: Kumanova pa balotazh, Ilievski fitues në raundin e parë


Në ditën e pestë të fushatës zgjedhore, sondazhet e nxjerrin fitues në raundin e parë në Kumanovë kandidatin e LSDM-së Oliver Ilievski. Me 64.4% të votuesve Ilievski prin dukshëm ndaj kundër kandidatëve nga radhët e opozitës Toni Mihajllovski i VMRO-DPMNE-së dhe Bekim Saliu i ASH-së dhe Alternativës me 32.7% mbështetje të përbashkët.
Nga subjektet politike LSDM dhe BDI radhiten të parat. VMRO-DPMNE shënon rënie prej 4%, ndërsa ASH dhe Alternativa rritje për 1.8%.