Si ndikon xhelozia në shëndetin tuaj dhe çfarë mund të bëni për të, sipas ekspertëve


Xhelozia, si zemërimi, është një emocion i shëmtuar që, ashtu si lumturia, nganjëherë mund t’ju verbojë, duke ndryshuar perceptimin tuaj të realitetit. Kur luftoni këto lloje të emocioneve për një afat të gjatë, xhelozia mund të ndikojë shëndetin tuaj si fizikisht ashtu edhe mentalisht.

Dhe ndërsa është e lehtë për të vendosur fajin për një të dashur ose një i huaj, zilia ose posedimi zakonisht rrjedh nga diçka e thellë brenda jush. E vetmja mënyrë për të çliruar veten nga ajo është të adresosh problemin rrënjësor dhe të shkosh atje.

Shpesh kur njerëzit ndihen xhelozë, ka të bëjë me kontekstin e një marrëdhënieje. Një person ndihet më i sigurt se tjetri, dhe pasiguritë do të përkthehen në supozime të pajustifikuara.

Nuk ka të mohuar se ndjenjat e forta të xhelozisë mund të shkaktojnë përçarje në marrëdhëniet tuaja, por çfarë ka në marrëdhënien tuaj me veten?

Je xheloz sepse je i pakënaqur për ndonjë arsye apo tjetër, dhe xhelozia ushqen atë pakënaqësi, duke krijuar edhe më shumë pakënaqësi në një afat të gjatë.

“Paramendoni se të gjitha mendimet tuaja përqendrohen çdo ditë në atë se sa të tmerrshme jeni dhe sa keq mendojnë të tjerët për ju.”Xhelozia mund të dëmtojë me të vërtetë shëndetin tonë mendor, sepse kur ndihemi xheloz, ne vetëm kemi biseda negative rreth vetes dhe botës rreth nesh”.

Është një gjë të ndihesh xheloze, por është një tjetër gjë ,që ta lejoni xhelozinë të kontrollojë jetën tuaj.

Xhelozia ndez diçka në trurin tuaj, duke shkaktuar që ajo të kalojë në mënyrën e luftimit ose fluturimit. Jo vetëm që do të filloni të përjetoni “ankth të madh”, “mendime potencialisht obsesive” dhe “vështirësi në përqendrim”, nëse xhelozia juaj do të fryjë në një fiksim të pafund, ai gjithashtu mund të ndikojë edhe fizikisht. Gjërat si “norma e zemrës në rritje, djersitje dhe ndjenja e sëmurë në stomak.

Shpërndaje me dikë që bëhet shpesh xhelozë,dhe ndani mendimet e juaja me ne në komente.

Baby Boo