Si i kishte detyruar Ever Hoxha rreth 100 oficerë të ndaheshin me grate ruse

“Paris-presse” kaishte botuar me 14 janarit të viti 1962 në ballinë një shkrim në lidhje me vendimin mizor të regjimit diktatorial të Enver Hoxhës ndaj shqiptarëve të martuar asokohe me shtetase ruse.

Baby Boo

Këtë dëshmi Aurenc Bebja nëpërmjet Blogut “Dars (Klos) Mat – Albania” e ka sjellë për publikun shqiptar. Rreth 100 oficerë dhe nëpunës civilë shqiptarë janë detyruar të ndahen nga gratë e tyre sepse ato janë me origjinë ruse.

Qeveria e Enver Hoxhës dëboi tre ditë më parë gratë ruse të martuara me shqiptarët në kohën kur ata ishin studentë në Moskë. Vetëm disa nga burrat e tyre guxuan të shkonin në aeroport për t’u dhënë lamtumirën e fundit grave të tyre.