Shteti i cili ofron shpërblim të veçantë, 5 mijë euro për ata që i lënë gratë shtatzëna


40% e foshnjeve të lindura jashtë martese, është një rekord që e mban Amerika. Ajo qëndron afër mesit të paketës globale në këtë kategori.

Turqia konservatore është mbrapa me një përqindje të vogël prej 3%.

Dhe kombi në krye të listës? Udhëheqësi botëror për nënat e vetme? Është Islanda.
Më shumë se dy të tretat e foshnjave Islandeze, 67% janë të lindur nga prindërit që nuk janë të martuar.

Kjo mund të jetë një dallim në të gjithë botën. Por në vendin e vikingëve, kjo është një pikë krenarie.

Ishulli mund të jetë përmirësuar nga trazirat por është shoqëria më feministe në planet.
Me rreth 320,000 qytetarë, Islanda ka më pak njerëz por më shumë akullnaja, ujë të pastër e të freskët.

Por problem mbetet lindshmëria, e cila është shumë e ulët.
Për këtë, prej disa vitesh qeveria e Islandës ofron të ardhura mujore në masën e 5 mijë eurove, për të gjithë ata meshkuj që vendosin të martohen me femrat që kanë shtetësi islandeze.

Arsyeja?

E thjeshtë, shteti ka vetëm 320 mijë banorë dhe pjesa më e madhe e tyre janë mbi 40-vjeç, ndaj vendi po përballet me një krizë të vërtetë demografike.

Iniciativa e propozuar nga Presidenti nuk është aspak e re, pasi edhe Kanadaja e Japonia kanë programe të tilla, ku të rinj që kanë dëshirë të martohen me njerëzit e këtyre shteteve dhe të krijojnë pasardhës, marrin si shpërblim shuma të konsiderueshme.

Baby Boo