SHBA në alarm: Më shumë se 10,000 të vdekur nga coronavirusi deri më tani

Më shumë se 10.000 amerikanë kanë vdekur deri më tani nga coronavirusi dhe numri i infeksioneve është rritur mbi 347.000, pasi të dhënat e reja parashikojnë se shpërthimi në SHBA do të arrijë kulmin brenda 10 ditësh me mbi 3.000 vdekje në 24 orë.
Numri i vdekjeve në Shtetet e Bashkuara u rrit me 1.147 brenda 24 orëve për të sjellë totalin e viktimave në 10.358, teksa numri i rasteve të konfirmuara në të gjithë vendin u rrit me 25.841 duke çuar bilancin në 347.516.

Sigma Doors

Nju Jorku mbetet epiqendra e shpërthimit me rreth 500 vdekje të reja dhe mbi 8.900 raste të reja që nga e hëna.

Zyrtarët shëndetësorë kanë paralajmëruar se numri i të vdekurve nga coronavirusi është në të vërtetë shumë më i lartë duke pasur parasysh se nuk ka asnjë mënyrë të përcaktuar për raportimin e vdekjeve në të gjithë vendin në lidhje me pandeminë.

Shkolla e Mjekësisë pranë Universitet it të Uashingtonit dje ka parashikuar se kulmi i shpërthimit pritet të ndodhë në dhjetë e ditët e ardhshme, me 3.230 vdekje vetëm më 16 prill.

Përdorimi i burimeve të kulmit për spitalet parashikohet të ndodhë më 15 prill – një ditë para numrit të kulmit të vdekjes – kur do të nevojiten 25.000 ventilatorë, 140.000 shtretër dhe 29.000 shtretër.
Të dhënat tregojnë se do të ketë mungesë prej 36.000 shtretërish spitalorë dhe 16.000 shtretër deri atë ditë.