Serbia dëshiron hakmarrje ndaj Kostarikës sepse ishte shteti i parë që njohu Kosovën


Barbarët e Ballkanit, serbët prap e politizijonë sportin kësaj radhe në Botërorin 2018 në Rusi.

Futbollistët e Serbisë luajnë ndeshjen e parë të Kupës së Botës kundër Kosta Rikës në orën 14:00. Përveç motivit të madh të futbollistëve serb, është edhe një arsyeje tjetër: Kosova!

Dhjetë vjet më parë, më 17 shkurt, Kuvendi i Kosovës shpalli pavarësinë e Kosovës, dhe Kosta Rika ishte e para që e njohu Republikën e Kosovës.

Populli i Kosta Rikës më këtë lëvizje nuk u vërtetuan të jenë “vëllezër” me serbët, pasi e njihnin shtetin e krijuar në mënyrë të paligjshme, shkruan gazeta serbe Blic.

Ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiq gjithashtu iu drejtua kostarikanëve, duke u bërë thirrje futbollistëve t’u japin atyre një motiv shtesë për fitoren, ose siç tha ai – hakmarrje.

Kosta Rika është vendi i parë që njeh Kosovën! Ata e bënë atë sepse dikush u tha atyre, dhe ne e dimë se kush u tha atyre. Big Brother. E pra, kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për hakmarrje! Të gjithë kundër Kosta Rikës – tha pitbulli serb Ivica Daçiq.

Baby Boo