Selmani: Vullneti I shqipëtarëve po e ndihmonë procesin e regjistrimit


Bashkim Selmani professor universitar thotë se nëse realizohet çështja ose procesi I regjistrimit për të gjithë është e arritur që filloi regjistrimi, është një nga kriterët bazë të BE-së.

“Nëse realizohet çështja ose procesi I regjistrimit për mua por edhe për të gjithë bashkarisht është një e arritur që filloi regjistrimi, është një nga kriteret bazë të BE-së, dhe pjesa tjetër është se mundë ta realizojmë në tre aspekte, e para është aspekti juridik, të cilën ne edhe para sjelljes së ligjit I patëm disa vërejtje të cilat nuk u përfillën, por megjithatë kaloi ashtu siç kaloi me disa mangësi të cilat edhe sot edhe në teren shifen disa pasoja, pjesa tjetër është aspekti historik I cili është shumë I dhimbshëm për ne shqipëtarët, për arsye se nëse mërret Maqedonia si hapësirë historike dhe gjeografike, do të shifni se fatkeqësisht shqiptarëve u është anashkaluar për nga kombësia e pronësisë së shtetit.

Ne si viktimë nuk e problematizojmë çështjen, ne jemi të thirrur dhe e ndihmojmë këtë proces, ju e shihni edhe vullnetin e gjithë shqiptarëve, duan që realisht të jemi aq sa jemi, dhe nga ana tjetër shifeni politikën maqesonase që mundë ta ndajmë në tri pjesë, politika shtetërore, që është shumë sekrete dhe e fuqishme që shkakton shumë dëme, dhe është politika partiake e cila është përplasja tjetër. Shikoni indikacionin se si po zhvillohet ky process për ta rrënuar këtë, vetëm shqipëtarët gjithmonë, edhe në situate të ndryshme janë të interesuar për të vepruar që të jetë sa më I suksesshëm sepse eshtë një statistikë. Nuk ka korrektësi ng apala maqedonase, edhe atë zullum që e kanë krijuar ndaj hapësirës shqiptare tash insistojnë që ta mbulojnë./AlsatM