Sela: “Ligjin e shqipes e kam paguar me gjak”


Kryetari i Aleancës për Shqiptarërt (ASH), Ziadin Sela ka deklaruar se ai personalisht e ka paguar shtrenjtë miratimin e ligjit për zyrtarizimin e gjuhës shqipe në gjithë territorin e Maqedonisë, njofton Koha.

“Unë e kam paguar shtrenjtë miratimin e ligjit për gjuhët dhe paramendoni edhe në këtë rastë janë munduar të më diskretitojnë duke falksikuar listingun e votimit për të thënë se unë nuk paskam votuar për këtë të ligjë të cilin e kam paguar me gjakë. Por unë në atë kohë kam zgjedhur të heshtë që mos të u jap argument VMRO-DPMNE-së, sepse ligji u soll me procedurë të shkurtuar dhe me siglën e flamurit evropian. Kishim vërejtje për këtë, unë e dij saktë se kush e bënë këtë propagandë, dhe kur unë kam kërkuar sqarime nga shërbimet e parlamentet më janë përgjigjur se atë ka pasur defekt teknik të sistemit të votimit”, ka thënë midis tjerash në intervistë për Tv Klan, Ziadin Sela, kryetar i ASH-së.