Rusia iu ndalon me ligj ushtarëve selfiet dhe postimet në media sociale


Ligji thotë se fotot, videot dhe materialet e tjera të ngarkuara në internet mund të zbulojnë detaje ushtarake të dobishme për një armik.
Gjeolokimi automatik mund të tregojë se ku është vendosur një njësi ushtarake.2008
Projekt-ligji ndikon ushtarët të cilët mund të dërgohen jashtë vendit, jo rekrutët.Postet e ushtarëve rusë kanë zbuluar forcat e vendosura në Ukrainë dhe Siri.Rast specifik del të jetë korriku i vitit 2014, Myroslava Petsa e BBC-së shkroi një imazh të një postimi nga një ushtar rus, i cili me krenari raportoi dërgimin e raketave Grad për rebelët pro-rusë në Ukrainë, njofton Klan Kosova.