Rrëfimi tronditës i një vajze nga Halepi: Si e humba të gjithë familjen, këmbët dhe tani jam e vetme(VIDEO)


Rrëfimi tronditës i një vajze nga Halepi: si e humba të gjithë familjen, këmbët…dhe tani jam e vetme..Ajo është një prej qindra fateve të dhimbshme të luftës në Siri, dhe posaçërisht në Halep, aty ku janë shënuar ndër tragjeditë më të mëdha.

Sot jeton e vetme pasi ka humbur gjithçka, familjen por dhe këmbët.Para një gazetari, ajo ka rrëfyer fatin e saj tragjik:

“Emri im është Nedzva Muhammed Halef. Ne jetonim Halepe. Ishim njëmbëdhjetë vëllezër e motra. Tre nga vëllezërit e mi, duke qenë me gjyshin tim ndërruan jetë në Ramazan dy vjet më parë pasi ranë viktima të një bombardimi.Ndërsa pjesa tjetër e familjes, nëna, unë vëllezërit dhe motrat e mia të vogla, pasi po qëndronim ulur në shtëpi, papritmas na ra një raketë. Gjithçka u errësua. Nëna ime dhe katër vëllezërit e motrat e mia vdiqën, ndërëa unë mbijetova. Ndërsa babain ma vrau ISIS disa ditë më vonë. Unë kam humbur dhe të dyja këmbët. Do doja që të kisha proteza dhe të ecja. Do doja që familja ime të ishte gjithmonë me mua, por ajo nuk është më. Kur rri vetëm, ndihem sikur janë me mua. Vëllezërit dhe motrat e mia, nëna dhe babai im. Kur vdiqën ata, ndjeva se nuk kisha asgjë për të jetuar. Por jetoj dhe ndjej trishtim”, ishin disa nga fjalët e vajzës në rrëfimin e saj të dhimbshëm.

Videon mund ta shihni këtu