Reporterë pa Kufij: Maqedonia e 109 sipas lirisë së medias, përparim për 2 vende


Maqedonia renditet e 109-ta në raportin e fundit të Lirisë së Raportimit të Raportuesve pa Kufij, që është dy vende përpara vitit të kaluar kur ishte 111-ta.

Raporti thotë se “sulmet sistematike mbi lirinë e medias ishin një dukuri e vërtetë gjatë sundimit të dekadës së Nikolla Gruevskit dhe VMRO-DPMNE-së, e cila më në fund përfundoi me zgjedhjen e qeverisë së re në qershor të vitit 2017.”

Gjatë qeverisë dhjetë vjeçare, Gruevski krijoi një nivel të kontrollit mbi mediat i cili mund të krahasohet me ndonjë vend tjetër të Ballkanit, dhe shumë media të opozitës u desh të zbehen, gjatë raportimit.

Baby Boo